24 uur per dag,
7 dagen in de week

In de meldkamer is het nooit stil, zelfs niet met Kerst

Er is een plek in Nederland waar jaarlijks duizenden telefoontjes worden afgehandeld. Dag in, dag uit, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In de meldkamer van All Alert Services is het nooit stil. Oprichters Lennard Boos en Tom van der Velde over hun werkzaamheden.

Ontstaan

Hoe frustrerend is het als je net om kwart over vijf ’s middags een bal door je ruit geschoten krijgt en geen enkel herstelbedrijf telefonisch bereikbaar is? Heel erg frustrerend. Daarom besloten beide heren een centrale meldkamer op te richten waar je dag en nacht naar kan bellen. Aangesloten (glas)bedrijven voerden vervolgens de herstelwerkzaamheden uit. De centrale meldkamer van All Alert was geboren. “Omdat het kleine groepje dat er destijds werkte allemaal uit de glasbranche afkomstig was, zaten er veel kenners aan de lijn. Daardoor konden we direct situaties inschatten en prioriteren. Klanten waardeerden het dat we niet alleen een telefooncentrale waren, maar vakkundig advies konden geven’’, vertelt Lennard Boos.

Ontwikkeling

Er is bij All Alert een gedegen kennis en een schat ervaring aanwezig in met name de glasherstelbranche. “In de loop der jaren merkten we dat er behoefte was aan bredere ondersteuning’’, zegt Lennard Boos. “Daarom staan we nu ook klaar bij schade in of aan woningen. Dan kan het gaan om cv-storingen, inbraken, of storm- en waterschade. We zijn steeds meer één loket geworden voor allerlei herstelwerkzaamheden.’’ Het klantenbestand wordt daardoor steeds groter. Op dit moment is de Meldkamer een aanspreekpunt voor verschillende overheidsinstanties, gemeenten, VvE’s, verzekeraars en woningcorporaties en een klein deel particulieren. Overdag nog steeds vooral voor glas, ’s avonds en ’s nachts andere schade. De reden daarvoor? Simpel, er gebeuren gewoon meer ongelukken met glas overdag. Van der Velde: “Uiteindelijk willen we onze dienstverlening nog verder uitbreiden met bouwkundige herstelwerkzaamheden. Echter, wel met de kennis die klanten van ons gewend zijn. Zo kunnen we écht één loket voor alle schade worden.’’

Inventarisatie

Wanneer een klant belt over glasschade wordt deze direct door de meldkamer geïnventariseerd: is er sprake van spoed? Om wat voor glas gaat het (klanten weten dit vaak niet)? En in welke regio bevindt het zich? “Vervolgens benaderen wij een regionaal schadeherstelbedrijf’’, vertelt Lennard Boos. “In de meldkamer wordt de gehele administratie verwerkt, zowel voor de klant als voor de (glas)monteurs. Welke monteur ook wordt ingeschakeld, de klant krijgt altijd dezelfde factuur te zien. Daardoor blijft alles helder en eenduidig voor de klant.’’

Kwaliteit

Automatisering en een soepel informatiemanagement maken van de meldkamer van All Alert Services een waardevolle spil in schadeherstel. “Ik ben er van overtuigd dat All Alert Services het beste herstelbedrijf van Nederland is’’, durft Van der Velde te stellen. “Wij hebben een team met kennis van zaken en met uitstekende communicatieve vaardigheden in de meldkamer, die altijd beschikbaar zijn. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.”